HAYVAN GÜBRESİNİ "YOLA SAÇTILAR !"

TARLAYA DÖKÜLECEK GÜBREYİ “YOLA SAÇTILAR”; AYDINPINAR-DÜZCE YOLUNU "GÜBRE YOLU" YAPTILAR. YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ...!

HAYVAN GÜBRESİNİ "YOLA SAÇTILAR !"
20.05.2023 - 13:31
Güncelleme 20.05.2023 - 13:40
382
4

Hayvan gübresi, üstü açık bir traktörle Düzce’nin güney yakasındaki köylerin birinden alınarak kuzey batısındaki bir başka köye veya tarlaya taşındığı esnada sıcak asfaltla kaplı Düzce-Aydınpınar yoluna saçıldı. Yola savrulan öbek halindeki gübreler yaklaşık 5-6 km mesafedeki  Aydınpınar-Düzce karayolunu  “gübre yolu” haline getirdi.

Görüntüler haber merkezimiz tarafından kayda alındı. Çevreyi bir müddet dahi olsa kokudan geçilemez hale getiren uygulamanın hiçbir duyarlı  vatandaş veya yetkililer tarafından görülmemesi ya da tepki gösterilmemesi  “çevre konusunda yeterli bir bilince ve duyarlılığa sahip olmadığımızı göstermesi” açısından  uyarıcı mahiyeti taşımasının yanında  “halkımızın ve yetkililerin dikkatini çekme” açısından üzülerek yayınlamayı bir görev telakki ediyoruz.

BENİM TEMİZ KARAYOLUMU KİMSE KİRLETEMEZ

Bu veya buna benzer çevreyi kirletmenin yasak olduğu bilincinin yerleşmesi gerekiyor. İşin tuhaf yanı, kimsenin bu tür olumsuz gelişmeler karşısında neden tepkisiz kaldığı, ya da yetkililerin yeterli tedbiri almadığı düşündürücü …!

Toplumda “nemelazımcılık” yerleşmesinin de bir takım olumsuzlukları beraberinde getirdiği biliniyor. Oysa kanun açıktır berraktır. Ancak toplum bilincinin tam olarak yerleşmesi gerekiyor. Hiç kimse önündeki bir hatayı görüp te “bana ne, beni ilgilendirmez” dememeli…!

Her mahalle veya köyde bir muhtar var, azalar var…Belediye dahilinde emniyet güçleri veya zabıta var…Hiçbir yetkili yoksa da her bir yerde “düşünen insanlar” var…O halde neden olumsuzlukları görünce “bana ne, beni ilgilendirmez, nemelazım, boş ver” diyoruz…?

Bizler bir medya kuruluşu olarak “olumsuzları görmek” zorunda olduğumuz gibi “olumlu ve yararlı gelişmeleri” de kamuoyuyla paylaşarak alkışladığımızı, takdir ettiğimizi; “izleyicilerimizle, okurlarımızla, takipçilerimizle paylaşmak zorunda olduğumuz” a inanıyoruz. O yüzden bu tür haberlerin sürekli gündemimizde olacağının bilinmesini isteriz. Bu tür haberlerin fotoğraf ve görüntüleri hoşumuza ve hoşunuza gitmese de; üzülerek de olsa göze ve gönle hoş gelmese  de yayınlamaya devam edeceğiz.

TC’nin kurucusu Gazi Mustafa Atatürk’ün “Basın milletin müşterek sesidir” anlayışı içinde yayınlamayı bir görev telakki ediyoruz. Bizler medya kuruluşu olarak bu ve buna benzer basın etik kurallarından hiçbir zaman taviz vermeden yayınlarımız devam edeceğimizin bilinmesini isteriz.

Çekim esnasında  tarlaya veya tarım alanlarına dökülmesi gereken hayvan gübresini Düzce-Aydınpınar yolu arasına yaklaşık 5-6 km’ lik güzelim asfalt  yola saçan aracı göremedik, görüntüleyemedik.

 Görsek plakasıyla ve sürücüsüyle birlikte çeker ve görüntüye de alırdık buna emin olun.! Ya da en azından yolu kirleten bu şahıs veya şahıslarla görüşüp “yaptığınız yanlıştır bundan vazgeçin, bu gübre yola değil, tarlaya saçılmalıdır” derdik buna emin olun. Yani haber yapmamızın ötesinde “uyarı” mahiyetini taşıyan bir uyarıda bulunmayı da kentin bir ferdi olarak yerine getirirdik buna inanın.

Şimdi görüntüler ışığında sizleri biraz düşünmeye ve bundan sonra biraz daha dikkatli olmaya davet ediyoruz…!

Kent hepimizin çevreyi korumak ve temiz tutmak da hepimizin ana görevidir.

 

 


Editör: E. TAYHAN

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Objektif Gazetesi (www.duzceobjektif.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (4)

  • Sadiye
    Sadiye
    21.05.2023 02:50

    Bu yolda radar var. Jandarma ve emniyet güçlerinin radar sistemleri var. Habire radardan ceza yiyoruz. Bu bku yola saçanları görmüyor musunuz? Çevre müdürlüğu ne iş yapar?

  • Murat
    Murat
    21.05.2023 02:47

    Bu hayvan bkunu atana savurana da sessiz kalanlara da yuh.Bu köylerin Muhtarları ne yapar. Alın maaşı oturun.

  • Murat
    Murat
    21.05.2023 02:46

    Bu hayvan bkunu atana savurana da sessiz kalanlara da yuh.Bu köylerin Muhtarları ne yapar. Alın maaşı oturun.

  • Sema
    Sema
    21.05.2023 02:43

    Tebrik ediyorum sizi. Duyarlı gazetecilik bu işte.Halk olarak benim görmediğimi siz göreceksiniz. Çevre duyarlılığı bu.Düzce sevgisi bu.Teşekkür ediyor yetkilileri de birkez bende buradan duyarlı olmaya davet ediyorum...Yetkililer siz kendinizi biliyorsunuz. Hadi geçin harekete.

Resmi İlanlar