KARDÜZ’E KAR YAKIŞIYOR

GÖLYAKA BELEDİYE BAŞKANI DEMİRCAN, TURİZM YATIRIMCILARINI KARDÜZ'E DAVET ETTİ.

KARDÜZ’E KAR YAKIŞIYOR
10.01.2023 - 16:31
Kaynak: (Objektif Ajans)
763
1

Düzce’nin sanayiye kapalı ilçesi Gölyaka’nın zirvesindeki Kardüz Yaylası’nda karın muhteşem manzarası ilgiyle izleniyor.türkiye7nin bir çok kayak merkazlerinde kar özlemi sürerken Kardüz’e yağan kar tüm kar sevenleri Gölyaka’nın Kardüz Yaylası’na bekliyor.

Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, 20 cm kar yağan Kardüz Yaylasına çıkarak yatırımcılara seslendi. Demircan, “Kartalkaya’da, Uludağ’da, Kartepe’de kar yağışı yok ama Kardüz’de 20 santim kar var. Kardüz kış sporları turizmi için en ideal yer. Tüm hazırlıklarımızı yaptık. Yatırımcılarımız bekliyoruz” dedi.

Kartalkaya, Uludağ, Kartepe gibi Türkiye’nin sayılı kayak merkezleri kar yağışı olmadığı için sezonu açamadı. Yıllardır kayak merkezi olması için çalışılan ancak bir türlü sonuç alınamayan Kardüz’de ise 20 santim kar var.

Kardüz’ü kış sporları turizmi için hazırladıklarını ve gerekli projeleri de tamamladıklarını belirten Demircan, “Kardüz’ü kış sporları turizmine açmaya kararlıyız. Kayak tesislerinde kar yokken1830 rakımlı  Kardüz Yaylası’nda, 20 santim kar var. Kardüz’de 100 dönümlük alan kayak tesisleri yapmaya müsait. 2634 sayılı turizm teşvik kanunu kapsamında turizm amaçlı kullanılmak üzere  yatırımcılar için hazır. Yatırımcılara sesleniyorum, yarına kalan geç kalır. Otel, günübirlik, teleferik alanları, sağlıkjandarma noktasına varana kadar her şeyin hazır olduğu  projemizi tamamladık.  Elektriği var, suyu var, yolu var. İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu’dan da 7.5 km’lik yolun yazın asfalt yapılmasıyla ilgili sözümüzü aldık” dedi.

 

Demircan, "2634 sayılı turizm teşvik kanunu kapsamında turizm amaçlı kullanılmak üzere" Turizm imar planları ile yapılmayan yer tahsislerini de yaparak yatırıma hazır hale getirdik. Gençlik ve spor bakanlığımız Kültür ve Turizm bakanlığımız ile günü birlik tesisler için temaslarda bulunacağız. Türkiye”nin birçok kayak merkezinde olmayan kar kış sporlarına uygun olan Kardüz yaylamızda mevcut  Kardüz kış sporları merkezimiz için artık yatırım vakti” dedi.


Editör: E. TAYHAN