KÖMÜRLE -FINDIK KABUĞU “YARIŞIYOR…!”

“KÖMÜR” FİYATI “FINDIK KABUĞUYLA” YARIŞ HALİNDE …! ÜÇ GÜN HAVA SOĞUDU “OLAN FAKİRE OLDU…!” 25 KG İTHAL KÖMÜR: 170 TL-25 KG FINDIK KABUĞU: 150 TL

KÖMÜRLE -FINDIK KABUĞU “YARIŞIYOR…!”
22.05.2023 - 15:34
Güncelleme 22.05.2023 - 15:37
1118
4

Havaların anında soğuması en çok sobayla ısınan vatandaşı sıkıntıya soktu. Özellikle Düzce’nin kırsal kesiminde ve köylerde ithal kömür yakmak  zorunda kalan vatandaşlar ithal kömür ve fındık kabuğu almak için gittikleri satış merkezlerde “şok” fiyatlarla karşılaştılar.

25Kg’lık ithal Sibirya Kömürü’nün bayilerde satış fiyatı 150-170- 200TL’ye kadar  satılırken son olarak 25 Kg’lık fındık kabuğunun çuvalı 120-150 TL arasında satılıyor. İthal Sibirya kömürü ile yerli fındık kabuğunun satış fiyatının birbirleriyle yarışması; doğal gazın dışında bu tür kömür odun ve fındık kabuğu yakmak zorunda kalan  vatandaşlar arasında büyük tepkilere yol açıyor.

FINDIK KABUĞU BULUNAMIYOR

Haber Merkezimizi arayan adının açıklanmasını istemeyen bir izleyicimiz  fındık  kabuğunu bulmakta zorlandığını , uzun bir aramanın ardından bir satıcıdan 25Kg’lık fındık kabuğu çuvalını 150 tl’ye aldığını belirterek “ithal kömürü Sibirya’dan alıyoruz, dolar bazında olabilir. Dolar uçtu çünkü; ancak yerli malımız fındık kabuğunu bulmakta zorlanıyoruz. İşin üzücü yanının her iki yakıt malzemesinin de fiyat konusunda birbirleriyle yarıştığına üzülerek şahit oldum, kömür yakmakla ithal Sibirya Kömürü yakmak arasında pek fark göremiyorum. Seneye daha da kötü olacak  gibi görünüyor. Bizler odun kömür fındık kabuğu yakmak zorunda olan köylüler olarak bunları almak zorundayız… Yetkililere ve bizi yönetenlere sesleniyorum: Bize bir çare bulun , çaresiziz. İthal kömür uçuyor, fındık kabuğu da bunu takip ediyor. Yazık çok yazık” diyerek çaresizliğini dile getirdi.

Takipçi okurumuz satın aldığı "Fındık Kabuğu" ile "İthal Sibirya Kömürünü" de fotoğraflayarak haber merkezimize gönderdi. (Kaynak:Foto-Objektif Ajans) 

İşin özü üç gün hava soğudu kömür ve fındık kabuğu yakmak zorunda olan kırsal kesimdeki vatandaşlar ağır fatura ödemek zorunda kaldı. Malum bu kesim dua edip sıcakların gelmesini bekleyecek.

 


Editör: E. TAYHAN

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Objektif Gazetesi (www.duzceobjektif.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (4)

  • Sami yıldız.
    Sami yıldız.
    22.05.2023 21:51

    Yerli denilen fındık İtalyanların tekelinde...Yerli fındık bahçede bizim yani yerli...Sattığımız gibi yerli olmaktan çıkıyor...Fındık için yerli demeyin sayın Objektif ailesi.

  • Sami yıldız.
    Sami yıldız.
    22.05.2023 21:51

    Yerli denilen fındık İtalyanların tekelinde...Yerli fındık bahçede bizim yani yerli...Sattığımız gibi yerli olmaktan çıkıyor...Fındık için yerli demeyin sayın Objektif ailesi.

  • Şener Tuna
    Şener Tuna
    22.05.2023 16:13

    Kömürü anladık tl nin değeri düşüyor dolar uçuyor. Fındık kabuğu da bu sene böyleyse seneye fındık zaten yok. Yandı ocaktaki fındıkları. Kaloriferde yakıyorum ben. Yandım o zaman..

  • Sabri Vural
    Sabri Vural
    22.05.2023 16:11

    Bizi bu hale getirenler utanıyor mu acaba .Yerli de milli de uçuyor.

Resmi İlanlar