ADALET YERİNİ BULDU, BÜYÜK BİR HATADAN DÖNÜLDÜ

DÜZCE ÇİFTÇİSİ KAZANDI, TARIM ALANLARI KURTULDU.DÜZCE 1. OSB'DE GENİŞLEME KARARI İPTAL EDİLDİ.Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin genişleme kararı Bolu İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

ADALET YERİNİ BULDU, BÜYÜK BİR HATADAN DÖNÜLDÜ
5.05.2023 - 18:06
Güncelleme 5.05.2023 - 18:21
533
3

Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin genişleme kararı Bolu İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

 

Ziraat Mühendisleri Odası, Düzce Valiliği'nin 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin genişletilmesi kararına itiraz ederek, işlemin iptali istemiyle Valilik ile Tarım ve Orman Bakanlığı aleyhine Bolu İdare Mahkemesi'nde dava açmıştı.

Davanın dilekçesinde, "Beyköy Beldesi sınırları içinde bulunan 210,26 hektarlık alanın ''Düzce OSB Genişleme Alanı'' olarak kullanılması için tarım dışı amaçla kullanılmasına izin verilmesine ilişkin işlemin, tarım dışına çıkarılan arazilerin Düzce İli Büyük Ovası sınırları içinde kaldığı, sulu mutlak ve dikili tarım arazileri olduğu, toprak yapısı 1.sınıf olup ülkemiz tarım topraklarının en kaliteli %1-2 lik kısmında yer aldığı, ayrıca Düzce Ovası Sulaması Rehabilitasyon Projesi içerisinde kalmakta olup bu nedenle sulama potansiyelinin yüksek olduğu, Gümüşova OSB sahası, yüzölçümü, D-100 karayoluna ve diğer ulaşım imkanlarına yakınlığı nedeniyle alternatif durumunda olduğu halde değerlendirilmediği, bu arazilerin 2007 yılında da OSB genişleme sahası yapılmak istenilmesine karşın yargı kararıyla iptal edildiği, OSB'lerin tarım arazilerine göz diktiği, tarım toprakları geri dönüşümü olmayan kayıplar yaratacağından, bu alanların sanayiye açılması doğru olmadığı, Bakanlıkça alınmış bir kamu yararı kararı bulunmadığı, ayrıca alternatif alan araştırmasının da yapılmadığı, dolayısıyla hukuka ve mevzuata aykırı olduğu" ifadeleri yer almıştı.

 

Gazetemiz Objektif'in Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Erol Tayhan, bu alanların Düzce'nin en verimli arazileri olduğunu her oturumda savundu ve yaptığı haberlerle Hacı Ahmetler Köyü'nün 1. Sınıf tarım arazileri içinde yer aldığını belirterek yetkililere her ortamda seslendi. İşte o günlerden arta kalan bir foto..(Gazeteci Erol Tayhan, HacıAhmetler Köyü'nde verimli 1. sınıf tarım arazilerinde yetişen 2m.'yi aşan bir mısır tarlasından bir televizyon kanalının haber merkezi için sunum yaparken görülüyor.)

 

 

KAMU YARARI YOK

Mahkeme tarafların savunmasını ve bilirkişi raporlarını dikkate alarak Düzce Valiliği'nin 1. OSB'nin genişlemesiyle ilgili aldığı kararı iptal etti.
İptal kararında, "Genişleme bölgesinin Düzce Ovası Büyük Ova Sınırları içerisinde kaldığı ve sulu mutlak tarım arazilerinden ve sulu dikili tarım arazilerinden oluştuğu, dava konusu sanayi alanının inşa edilmesi halinde bölgenin tarımsal gelişiminin zarar göreceği ve ilave sanayi


Editör: E. TAYHAN

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Objektif Gazetesi (www.duzceobjektif.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (3)

  • Cemil
    Cemil
    7.05.2023 08:12

    Düzce'de nefes alan herkes bu tür olumsuz teklifleri reddetmek için çaba sarf etmeliydi çaba ve çalısma içinde olmalıdir. Doğru bu kentte gazetecilik taslayanlar ne bir kelam ettiler ne bir kalem oynattılar. Sadece uzaktan seyrettiler "bu iş bitmiştir boşa çalışmayın" dediler. Her programda her konuğa Haciahmetler Köyündeki tarım arazilerini sordu Erol bey. Allah kendisinden razı olsun.Ziraat Mühend.odası başkani Ahmet Yıldiz'a teşekkürler.

  • Mehmet Yılmaz
    Mehmet Yılmaz
    5.05.2023 19:29

    Türkiye'de adil hakim hala var demekki...Emeği geçen herkesten Allah razı olsun...

  • Hacı Ahmetler Köyü Halkı adına
    Hacı Ahmetler Köyü Halkı adına
    5.05.2023 18:26

    Gazeteci olarak sadece Erol Tayhan büyük çaba sarf etti.Çok sayıda haber yaptı. Siyasilere seslendi zaman zaman... Her televizyon programında kamuoyunu bilgilendirdi.Çok teşekkür ediyoruz Erol Bey. Elinize ve yüreğinize sağlık. Allan sizden razı olsun.

Resmi İlanlar