DÜZCE SINIF ATLAMIŞ

  • 27.04.2023 11:36
  • (12)

Meğer Düzce’de neler olmuş da bizim haberimiz olmamış. Belediye binası ile Valilik binası arasındaki bir kilometrelik alanda bizim göremediğimiz ama Yavuz Donat’ın gördüğü neler, neler yapılmış...

Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat 19.04.2023 tarihinde, Düzce’ye yaptığı ziyaretindeki gözlemlerini köşesinde yazdı. Tercüman Gazetesi’ndeki yazarlığı döneminde Süleyman Demirel’e yakınlığı ile bilinen Yavuz Donat’ın  o günkü tutumundan bu yana hiçbir şeyin değişmediği anlaşıldı.

                           Meğer Düzce’de neler olmuş da bizim haberimiz olmamış. Belediye binası ile Valilik binası arasındaki bir kilometrelik alanda bizim göremediğimiz ama Yavuz Donat’ın gördüğü neler, neler yapılmış.

                           Olan şu ki AKP Belediye Başkanlığını aldığı tarihten günümüze kadar bu caddeden çıkamamış, bugün yaptığını yarın yıkmış, tekrar yapmış, başkan değişmiş, eski başkanın yaptığını bozmuş, yeniden yapmış, bu değirmenin suyu nereden akıyor dememiş, milletin parası yaz boz ile betona dökülmüştür.

                           Düzce’nin kuruluş tarihinden beri var olmuş, birbirine bitişik olan İnönü Parkı, Anıt Park, Avni Akyol Parkı’nı birleştirmiş ve yeşil alan yapmış.

                           Parkların eski halini bilse, nasıl betona dönüştüğünü, kesilen ağaçların yok edilen yeşilliğin, toprak zemin yerine çift yönlü trafiğin işleyeceği yolları görürdü.

                           Eski başkan Mehmet Keleş’in yaptığı ne varsa yok etmeye azmetmiş olan Faruk Özlü, Atatürk Caddesi ışıklandırması, İstanbul Caddesi düzenlemesi, nostaljik tren hattı, saat kulesi, Avni Akyol Parkı ve İsmet Paşa Parkı belediye  sosyal tesislerini yıkmış, kamuyu zarara uğratmıştır.

                           Pislik içerisindeki Asar Deresi yine pislik içerisinde, şebeke suyundan çamur akarken, Faruk Özlü  Rekreasyon Projesi uyguluyormuş. Acaba ne yapacakmış? Altı ayı geçti, çivi çakılmıyor, yolu kapatmış trafik felç olmuş, hangi müteahhitte iş imkanı sunulmuş (Bu Ödüllü Proje? Başka bir yazının konusu olacak kadar derin)

                           “Büyük lokma ye de büyük laf etme” demiş atalarımız. Günde on altı saat çalışarak kendini heder eden Faruk Özlü’yü  günde altı dakika Düzce sokaklarında gören Düzceli var mı ki? İnanalım. Yavuz Donat, o gördüğün bin metre olmayan caddenin elli metre, yüz metre sağına soluna girip bir gezseydin de gözlemlerini öyle yazsaydın.

                           Kandahar, Kabil, Kalküta, sokaklarını andıran, toz toprak, çöplük içindeki yerleri Kaldırımlara taşmış dükkan malzemelerini, her köşede kaldırımlar üzerindeki sehpaları, alçak boylu oturaklarda oturmuş, insanların geçişini engelleyen, şark usulü düzenlerini bir görseydin. Akşam karanlığı çöktüğünde o gezdiğin caddede, parkta bir tek Düzceli aile bulabilene aşk olsun, sokaklarda her türlü yabancı uyruklu kişiler gurup, gurup Irak, Suriye, Afgan, Peştun, can güvenliği hak getire…

                           Siyasi yorumunda da isabetli öngörüde bulunamamış. Düzce’de karşılığı olmayan, Ankara’da karşılığı bulunan Ayşe Keşir’i  görmüş ama CHP birinci sıra Milletvekili Adayı Talih Özcan’ı görememiş. Neyse ki gerçekten kaçamamış, CHP nin bayan adaylarının isimlerinden bahsederken, ikinci, üçüncü sıra zor diyerek, CHP nin Talih Özcan ile bir milletvekili çıkardığını kabullenmiş.

                           CHP ve İYİ parti İl örgütlerinin birlikte çalıştıkları ve halkta karşılığı olan bu üç adayla şimdiden, Talih Özcan ile Aslıhan Akbal’ın  vekilliğinin garanti olduğunu, Jale Uzunhasan için mücadele ettiklerini de anlamamazlıktan  gelmiş. En iyi anladığı yer mutfakhane, yemekhane olmuş, tek tek yemekleri, lezzetini kalitesini  saymış. Ona karışmam yorum da yapmam zira oraya hiç gitmedim, yemeklerini yemedim, ücretli mi?  Fatura kesiliyor mu? Bilemem.

                           Mektep, medrese bitirmek iyi de bunun insan davranışlarına yansıması daha da önemli, eğitim kişiye empati  kurma, hoşgörülü olma, karşı fikre saygı duyma, demokrat olma duygu, düşünce, davranışları kazandırır.

                           Düzce’de Çerkeslerin adını sileceğim diyen Faruk Özlü’yü Belediye Meclis toplantısında pankart açarak protesto eden, Düzce Adige Kültür Derneği Başkanı Murat Seyok’u “ Halkı kin ve nefret ile ayrıştırmak” terör suçlamasıyla emniyet müdürlüğüne şikayet etti, soruşturma sonucu mahkemeye sevk edildi, neyse ki halen hukukun gereğini yapan savcılarımız var ki, ifade özgürlüğü kapsamında takipsizlik kararı verildi.

                           Sayın Yavuz Donat; Haklısın  eğitim cehalet alır, ama mum dibine ışık vermedikten sonra Harvard’ı bitirsen ne olur, Cambrıdge’yi,  Oxfort’u  bitirsen ne olur. Hiçbiriniz “HAMİT KAPLAN’ın SİKLETİ DEĞİLSİNİZ”

 

 

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Objektif Gazetesi (www.duzceobjektif.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (12)

  • Düzceli
    Düzceli
    30.04.2023 09:56

    Düzce de basın yok mu, bu sorunları niçin dile getirmiyorlar, herşey güllük gülistanı, maşallah. Burada yazılmazsa hiç bir şeyden haberimiz olmayacak, mahalli basınımızı kınıyorum, sn tayan açıklamaya neden gerek gördünüz, sanki özür diler gibi,

  • Hasan Ali
    Hasan Ali
    28.04.2023 20:45

    Yavuz Donat'in bahsettiğiniz yerleri görmeden yazmışsa doğru değil.Kulağına birileri üflemişse onu da bilemeyiz.Her halükarda yazı güzel...

  • Düzceli vatandas
    Düzceli vatandas
    28.04.2023 13:42

    Duzcenin sorunlarını eksik bile dile getirmiş, şebeke suyundan çamur akıyor, çorak kokuyor, yemeklerde kullanmayı bırak, abdest alınmaz bu suyla banyo bile yapılmaz. Meraklı duzceli sen bu sorunları da merak et

  • Kafkasyalı
    Kafkasyalı
    27.04.2023 19:14

    Kim rahatsız olmuşsa gereğini yapsın, onbeş mayıstan sonra ispatı da belgesini de göreceginizi düşünüyorum.

  • Erol TAYHAN-Objektif Gzt. G.Y.Y.
    Erol TAYHAN-Objektif Gzt. G.Y.Y.
    27.04.2023 17:08

    Gazetenin G.Y.Y. olarak yazarın yazısına müdahale etmenin doğru olmadığına inanan ve bunu kendine ilke edinen bir anlayışa sahip olduğumu belirtmeme gerek yok. Bir kere yazar hür iradesiyle yazısını yazmış ve yazı sitede yer almıştır.Eleştiriye de açıktır.Yeter ki taraflar karşılıklı bir anlayış içinde yazılarını aksettirsinler. Biz hakarete kapalıyız eleştiriye de her daim açığız. Adı geçen her şahsın cevap hakkı vardır. Saygılarımla.

  • Meraklı Düzceli
    Meraklı Düzceli
    27.04.2023 16:27

    Faruk Özlü'nün , Çerkesler ile ilgili ifade ettiği sözü nerede , kimlere söylediğini , ne zaman söylediğini de yazarsanız , cumhuriyet savcıları "Halkı kin ve nefret ile ayrıştırmak” terör suçlamasıyla" soruşturma başlatabilirler . Yani hayal ürünü değil ise , yok bunu ispatlayamazsanız , Belediye başkanı adamsa gereğini yapar...

  • Gören göz...
    Gören göz...
    27.04.2023 13:52

    Çok güzel bir yazı olmuş. Tebrik ederim. Düzce'de yaşayanlar sizin gibi görüyor ve biliyor durumu. Yavuz efendi davet edilmiş ve bu yazı karşılığı bir de ağırlanmış olmalı bizim vergilerle. Şebeke suyunu içseydi keşke...

  • A.Koç
    A.Koç
    27.04.2023 13:44

    Elbette yaptığı iyi şeylerden de bahsedeceğim. Yakında.

  • Mehmet
    Mehmet
    27.04.2023 12:33

    Yüreğine kalemine sağlık Güzel yazı

  • Mustafa Uyar
    Mustafa Uyar
    27.04.2023 11:52

    Muhalefet edeceksiniz ya. Sayın Özlü'nün yaptığı güzel çalışmalar da var. Aydın bey daha sonraki yazınızda bunlardan da bahsetmenizi bekliyorum.

  • Mehmet Ali
    Mehmet Ali
    27.04.2023 11:50

    Aydın Bey yazdıklarınızı araştırmaya çalışacağım. Dikkatimi çekti.

  • Veli
    Veli
    27.04.2023 11:49

    İlginç bir yazı, tespitler de şaşırttı beni. Yazarımız Aydın Koç'un yazısı okunmaya değir.

Resmi İlanlar