Korona virüsle mücadelede etkili olan immün plazma bağışına Düzcespor Kulübü de katıldı. Kulüp Başkanı
Gökhan Kapoğlu eşliğinde daha önce Covid-19 geçirmiş futbolcular Kızılay Kan Merkezi’nde plazma bağışında bulundular.
Başkan
Kapoğlu, plazma bağışının önemine değindi ve ‘ Zor bir süreçten geçiyoruz. Plazma bağışı insani bir görevdir’ dedi. Kızılay Düzce Şube Başkanı
Av. Halil Aydın da ‘ Düzcespor kulübüne bu duyarlı davranışından ötürü teşekkür ediyorum’ dedi.
COVID-19 tanısı konulan, tedavi sürecinin ardından iyileşen hastalardan alınan kan plazması korona virüsle mücadelede önemli bir tedavi yöntemi olarak biliniyor. Düzce Kızılay Kan Merkezi de plazma bağışı için kampanya açarak, Covid-19 geçirmiş hastaları kan vermeye çağırdı. Düzcespor Kulübü de bu çağrıya uyarak, Covid-19 geçiren Başkan Gökhan Kapoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi İslam Keleş eşliğinde futbolcularla birlikte kan merkezine gittiler. İmmün Plazma kriterlerine uyan futbolcular kan bağışında bulundular.
“BAŞKAN KAPOĞLU”NDAN ÖRNEK HAREKET
Türkiye’nin pandemi döneminde zor bir süreçten geçtiğini belirten Başkan
Gökhan Kapoğlu ‘ Ben dahil, 4 yöneticimiz, teknik hocamız ve 28 futbolcu covid-19 olduk. Hastalıkla mücadelede plazma tedavisi çok önemlidir. İnsani bir görev olarak buradayız’ dedi.
“HALİL AYDIN” DAN DÜZCESPOR’A TEŞEKKÜR
Kızılay Düzce Şube Başkanı
Av. Halil Aydın da pandemi dönemi içinde plazma bağışının önemine değindi ve şu görüşlere yer verdi: “ Düzcespor Düzce için çok önemlidir. Düzce’nin tanıtımı için önemli katkıları bulunuyor. Şimdi de büyük bir duyarlılık göstererek pandemi süreci içinde insani amaçlı bir vazife yapıyorlar. Bu durumu takdirle karşılıyor, Düzcespor Kulübüne teşekkür ediyoruz”
18-60 yaş arasında olan, tam kan bağışı şartlarını karşılayan, COVID-19 hastalığına yakalanmış ve daha sonra iyileşmiş olan, COVID-19 hastalık belirtilerinin üzerinden 28 gün geçmiş (en fazla 3 ay geçmiş olmalıdır) olan erkek ya da gebe kalmamış (düşük ve kürtaj dahil) kadın bağışçılar immün plazma bağışında bulunabilirler.
PLAZMA TEDAVİSİ NEDİR?
Hastalık geçiren ve sağlığına kavuşan hastaların kanlarında virüse karşı oluşan antikor ve proteinler bulunmaktadır. Bu protein ve antikorlar kan plazmasında serum adı verilen sarı sıvı alanda yer alır. İmmün plazma tedavisinde ise hastalığı geçiren ve sağlığına kavuşan kişilerden alınan kan plazmaları, durumu ağır olan hastalara enjekte edilmektedir.